7 травня учні 6 та 7 класу з класним керівником Гулою Мирославою Йосипівною та педагогом-організатором Середюк Марією Михайлівною відвідали музей «Герої Дніпра»

 

Музей був відкритий 2 серпня 1966 року, як музей бойової слави українських солдатів на початку серпня 1941 року в районі міста Ніжина 38-ї загальновійськової армії, доля якої нерозривно пов'язана з Україною (пройшла з боями територією 12 областей, брала участь у звільненні Прикарпаття від німецьких частин). В складі її частин і з'єднань довелось воювати і тисячам жителів нашого краю, багато з них склали голови на дорогах війни.

15 лютого 1984 року колегія Міністерства культури України присвоїла йому звання «народний», а 9 травня 1984 року його було названо «Герої Дніпра» на відзнаку форсування Дніпра і визволення столиці України, м. Києва.

30 липня 2010 року Івано-Франківський музей «Герої Дніпра» став філією Національного військово-історичного музею України. Відповідний наказ підписав міністр оборони України Михайло Єжель

Експозиція музею займає 640 м2 , а експонатний фонд нараховує більше 4 тисячі одиниць. На стендах, подіумах, у вітринах розміщено тисячі експонатів періоду ІІ світової війни: Бойові Знамена частин, зброя, нагороди, особисті речі, документи, фотографії, листи з фронту, предмети спорядження і побуту бійців і командирів.

Значну частину експозиції займають зразки стрілецької та артилерійської зброї, газет, листівок.

Тут також розповідь про бійців-п ... Читати далі »

Переглядів: 441 | Додав: tana256 | Дата: 08.05.2012 | Коментарі (0)