23:20
Семінар психологів

17 лютого 2011 р. на базі Лисецької ЗОШ І-Ш ступенів відбувся районний семінар практичних психологів на тему «Психологічний супровід допрофільної підготовки  та профільного   навчання в школі. Психологічний супровід випускників школи під час ДПА та ЗНО».    

  Методист відділу освіти Микитин Оксана Василівна ознайомила практичних психологів  з планом проведення семінару та інформаційним                  забезпеченням і мотивацією визначених   проблем.       

Директор школи Солтан М.Р., презентуючи школу, акцентувала увагу на виборі оптимальних форм і методів роботи з учнями, спрямовані на реалізацію завдань, поставлених перед школою та педагогічним колективом на сучасному етапі.

  У своєму виступі заступник директора школи з навчально-виховної роботи Скоморовська Л.В  розповіла про форми профілізації навчального процесу, шляхи формування готовності учнів старших класів до свідомого вибору професії, а також про психологічний супровід допрофільного та профільного навчання.    

Змістовними були виступи  практичних психологів Павлівської ЗОШ Куравського О.   «Психологічний супровід випускників школи під час ДПА та ЗНО» і  Клубівецької ЗОШ Триндяк Н. «Допомога психолога школярам у їхньому професійному  самовизначенні».    

Учасники семінару мали можливість побувати на годині спілкування практичного психолога Лисецької ЗОШ Резниченко Н. з учнями 9А класу на тему «Скласти іспит – це просто!» Виконуючи вправи «Рожева кулька бажань», «Портрет ідеального учня», «Сила мого бажання», аналізуючи переглянуті епізоди з фільму «Операція «И», школярі в доступній формі отримали інформацію  про прийоми профілактики та боротьби з хвилюваннями і стресом,  вчилися опановувати себе в різних ситуаціях, розвивали навички подолання негативних емоційних станів.  

   

Підводячи підсумки роботи семінару, методист відділу освіти Микитин О.В. та практичні психологи району відзначили ефективну співпрацю психолога школи з адміністрацією та високий рівень Резниченко Н.Ф. у використанні елементів інформаційно-комунікаційних технологій у психологічному супроводі навчально-виховного процесу в школі.

Переглядів: 475 | Додав: tana256 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0