23:18
Семінар директорів

11 лютого 2011 року в Лисецькій загальноосвітній школі  І-Ш ступенів було проведено районний семінар директорів навчальних закладів на тему „Формування різнобічного гармонійного розвитку особистості з високоморальною громадською позицією та загальнолюдською культурою – основне завдання в інноваційній управлінській діяльності керівника загальноосвітнього навчального закладу”.   Відкрила семінар начальник відділу освіти Тисменицької райдержадміністрації Шарабуряк Світлана Іванівна, яка наголосила на необхідності формування творчої високоосвіченої особистості з сучасними знаннями та вміннями, високими моральними, естетичними, комунікативними, світоглядними якостями.

З питань управління в освітньому закладі та ефективності використання новітніх технологій у навчально-виховному процесі, застосування моделі інноваційної управлінської діяльності виступила завідувач районного методичного кабінету Попадинець Наталія Іванівна.     Голова РК профспілки Мединська Франя Григорівна виступила перед присутніми  культури спілкування та етики взаємин керівників з працівниками навчального закладу, також побувала на виховних заходах і щиро подякувала дітям за хвилини радісні та бентежні, за щем у душі та сльози на очах.

Директор школи Солтан Марія Романівна акцентувала увагу на виборі оптимальних форм і методів роботи з учнями, які спрямовані на реалізацію завдань, поставлених перед школою та педагогічним колективом на сучасному етапі. З метою вирішення цих завдань в школі працюють проблемні семінари, творчі групи вчителів, психолого-педагогічні семінари, методичні об’єднання. З питань методичної роботи школи виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Скоморовська Любов Володимирівна.

Доброю традицією в Лисецькій ЗОШ стало проведення Дня символіки. Гості семінару мали змогу побувати на святі «Державні символи моєї Батьківщини» для учнів початкових класів, яке підготувала і провела зі своїми   вихованцями   Ручкан З.М. 

Учні 6-7-х класів під керівництвом Мороз О.І. і Тацакович О.М. виступили з літературно-музичною композицією «Ми діти твої, Україно!» «Народ мій є, народ мій завжди буде!» - ці слова Василя Симоненка стали лейтмотивом заходу, який запропонували учні 9-х класів зі своїми наставниками Подобною О.М  та  Іванюк І.І.

Учні 10-х класів та вчитель історії Дідух В.І. провели усний журнал «На шляху відновлення української державності».

На закритті свята, яке провів заступник з виховної роботи Кочубей Олександр Андрійович, присутніх потішив запальний танок «Свашки» у виконанні танцювального колективу «Ромашка» під керівництвом Марі А.В., чудовий спів Шаламай Ірини та її брата Руслана, хвилюючі пісні у виконанні Павлюк Анни та викладача музичної школи Мартинюк О.Б.

Тематика виховних заходів є актуальною сьогодні, бо 2011 рік – це рік 20-ї річниці  незалежності України. Виконання всією школою Державного Гімну України, знання історії становлення української державності та символіки, вшанування героїв визвольних змагань – все це є свідченням патріотизму молодого покоління, що стоїть на шляху розбудови держави.   Цього ж дня було урочисто відкрито музей історії школи. Крім матеріалів з історії закладу, свої високохудожні роботи продемонструвала майстриня української вишивки, жителька селища Лисець Машутікова В.І.

На святкуванні були присутні селищний голова Дубницький Віктор Миколайович та парох церкви  о. Ярослав.   Хочеться подякувати всім організаторам, учасникам свята та відповідальним за технічне забезпечення, всім небайдужим, хто приклав свої зусилля для організації та проведення районного семінару директорів освітніх закладів.  

Переглядів: 509 | Додав: tana256 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0