17:03
Мандрівка ліцеїстів

У четвер, 16 вересня, для учнів нашого ліцею було організовано поїздку на Карпатський трамвайчик до смт. Вигода, Долинського р-ну Івано-Франківської обл. 

Розпочали свою мандрівку ліцеїсти з музею, центру спадщини Вигодської вузькоколійки. Інтерактивна експозиція познайомила  відвідувачів з природніми особливостями регіону та екосистемою Карпат в цілому. Там мандрівники пізнали  історію деревообробної промисловості та роботи вузькоколійної залізниці Вигоди. В залі центру зберігається раритетний паровоз, розміщені макет Вигодської вузькоколійки, взірці стовбурів дерев, конструкції з ланцюгів живлення та багато інших цікавинок.

 Далі мандрівка пролягала вузькоколійкою повз знамениту гору Монастир, болото-заповідник Ширковець. Відпочивальники милувались місцевими краєвидами, що відкривались з вікон трамвайчика, робили фото та слухали розповіді екскурсовода. Подорожувальникам вдалося відчути смак води "Горянка" в селі  Новий Мізунь, побувати в Дубовому куті на та на Мізунських водоспадах. Також учні відвідали підвісні мости через річку Мізунка, придбали сувеніри із символікою "Карпатський трамвай", поспівали з прикарпатськими музиками і щасливі повернулись додому. 

Ось декілька цікавих епізодів

Переглядів: 256 | Додав: tana255 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0